ЗСУ досягли паритету в артилерії з росіянами в Бахмуті за рахунок точності вогню - Череватий

Українські військові змогли домогтися паритету за артилерією з росіянами в Бахмуті за рахунок більш точного вогню. Про це 28 квітня в ефірі "24 каналу" заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Ми перебуваємо, грубо кажучи, на артилерійській дієті... Наші артилеристи і ракетники звикли до цього, тому вони максимально точно, максимально звіряють цілі з даними безпілотників і намагаються їх вражати. І по суті досягають паритету тим, що якісно вражають цілі", - розповів він.

При цьому в росіян усе ще залишається "математична перевага" в артилерії. Водночас саме артилерія є головним гравцем на Східному напрямку. Так, за добу росіяни здійснили 1145 обстрілів з артилерії та РСЗВ на Східному операційному напрямку.

Водночас наші воїни лише на Бахмутському напрямку знищили 125 та поранили 130 окупантів. Втрати росіян у техніці склали дві гармати та два безпілотники "Орлан-10". Також нашим воїнам вдалося знищити три польові склади.

На Лимансько-Куп'янському напрямку вдалося ліквідувати 32 окупантів (ще 82 дістали поранення), а також знищити два міномети і дві гармати, а також комплекс дальнього візуального виявлення "Муром-С".

Нагадаємо, напередодні з'явилися світлини, які показують розтерзаний російськими обстрілами Бахмут.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті