ЗСУ досягли паритету в артилерії з росіянами в Бахмуті за рахунок точності вогню - Череватий

Українські військові змогли домогтися паритету за артилерією з росіянами в Бахмуті за рахунок більш точного вогню. Про це 28 квітня в ефірі "24 каналу" заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Ми перебуваємо, грубо кажучи, на артилерійській дієті... Наші артилеристи і ракетники звикли до цього, тому вони максимально точно, максимально звіряють цілі з даними безпілотників і намагаються їх вражати. І по суті досягають паритету тим, що якісно вражають цілі", - розповів він.

При цьому в росіян усе ще залишається "математична перевага" в артилерії. Водночас саме артилерія є головним гравцем на Східному напрямку. Так, за добу росіяни здійснили 1145 обстрілів з артилерії та РСЗВ на Східному операційному напрямку.

Водночас наші воїни лише на Бахмутському напрямку знищили 125 та поранили 130 окупантів. Втрати росіян у техніці склали дві гармати та два безпілотники "Орлан-10". Також нашим воїнам вдалося знищити три польові склади.

На Лимансько-Куп'янському напрямку вдалося ліквідувати 32 окупантів (ще 82 дістали поранення), а також знищити два міномети і дві гармати, а також комплекс дальнього візуального виявлення "Муром-С".

Нагадаємо, напередодні з'явилися світлини, які показують розтерзаний російськими обстрілами Бахмут.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті