ZOOM надасть українським закладам освіти ліцензії для забезпечення онлайн навчання

Zoom Video Communications надасть закладам освіти України ліцензії уніфікованої комунікаційної платформи Zoom Education та застосунків Large Meetings. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки. 

"Zoom надасть достатню кількість ліцензій, щоб кожна школа та заклади вищої освіти в Україні могли здійснювати освітні програми онлайн. Станом на сьогодні майже 800 закладів освіти мають ліцензований доступ використання інструментів Zoom, що дозволило вчасно розпочати 2022-2023 навчальний рік для мільйонів здобувачів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це питання було погоджено під час зустрічі першого заступника очільника МОН Андрія Вітренка та керівника відділу глобальної публічної політики та зв’язків з урядом компанії "Zoom" Джош Каллмер під час Саміту ООН із трансформації освіти в Нью-Йорку.

Вітренко поінформував, що згідно з аналізом, проведеним МОН за підтримки освітнього кластера, Світового банку ЮНІСЕФ і організацією "Save the Children", більшість закладів освіти працює або повністю онлайн, або в змішаному режимі.

"Наша відповідальність полягає в тому, щоб учні та вчителі мали необхідні інструменти для безперервності процесу навчання та щоб ніхто не залишався осторонь", - наголосив він.

Водночас Каллмер зауважив, що компанія гарантує забезпечення продовження освіти для українських школярів в умовах воєнного стану.

"Ми прагнемо використовувати найкраще від Zoom, аби допомогти забезпечити доступ до високоякісної дистанційної освіти. Пишаємося тим, що підтримуємо МОН, щоб забезпечити продовження навчання та співпрацю українських студентів і освітян, які вимушено покинули свої домівки та заклади освіти через повномасштабне вторгнення РФ в Україну", - підкреслив він.

Нагадаємо, "ОстроВ" розбирався в нюансах онлайн-навчання та спробував з'ясувати, яким буде навчальний рік 2022/2023 в Україні.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті