Зі зруйнованого Донецького техуніверситету в Покровську вціліле обладнання вивезли до вишу Києва

Залишки цінних речей та вціліле обладнання вивези з Донецького технічного університету, в будівлю якого у Покровську наприкінці лютого влучила російська ракета та повністю її зруйнувала. Про це повідомили співробітники вишу в коментарі місцевим ЗМІ.

«Покровськ прихистив університет на 8 років, він став майже як рідне місто, і нам було тут дуже комфортно. Коли буде перемога, то однозначно філія в Покровську буде працювати разом з основним корпусом в Донецьку», – кажуть викладачі ДонНТУ. 

Хоча більшість університетського обладнання була втрачена безповоротно, деякі речі все ж вдалося врятувати – комп’ютери, станки, механізми, архіви, меблі.

Очікується, що в одному з вишів Києва з майбутнього навчального року розпочнеться очне навчання для частини студентів ДонНТУ.

«Ті наші абітурієнти чи студенти старших курсів, які не мають можливості приїхати на навчання в Київ, будуть продовжувати навчання в онлайн-режимі. А для тих, хто зможе приїхати, ми будемо організовувати короткочасні сесії практичного навчання. Тому ми й вивозимо своє лабораторне обладнання», – розповіла перша проректорка ДонНТУ Вікторія Воропаєва.

Як повідомлялося, РФ двічі вдарила ракетами по центру Покровська на Донеччині, пошкоджено адмінбудівлю та 10 багатоповерхівок.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті