Зі щоденно обстрілюваного села Кізомис на Херсонщині евакуювали всіх дітей – голова ОВА

Із села Кізомис Білозерської селищної громади Херсонської області евакуювали всіх дітей станом на 30 квітня. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у своєму Телеграм-каналі.

"З Кізомиса евакуювали всіх дітей, – сказано в повідомленні. – Спільними зусиллями Херсонської ОВА, поліцейських та волонтерів БФ "Добра справа" доставили в безпечне місце останні дві родини з дітьми".

Прокудін підкреслив, що багатьох батьків довелось вмовляти не наражати своїх дітей на небезпеку та не залишатися на лінію вогню.

Зазначається, що росіяни накривають Кізомис щільним вогнем щоденно. Так, 30 квітня знову постраждали житлові будинки, але дітей встигли вивезти.

"Родини отримали безкоштовне тимчасове житло та харчування і знаходяться в безпеці", – йдеться в повідомленні.

До повномасштабного вторгнення у населеному пункті мешкало майже 1800 осіб. Станом на 27 квітня в селі залишалось 13 дітей.

Раніше повідомлялось, що в Авдіївці на Донеччині батьки приховують дітей від евакуації.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті