Жителі Київщини можуть залишитися без світла на строк до 2 тижнів, якщо російські удари по інфраструктурі продовжаться - Кулеба

Жителі Київської області мають бути готовими до повного відключення електроенергії та опалення у разі подальших ударів РФ по об'єктах енергетичної інфраструктури. Про це 1 листопада в інтерв'ю "Hromadske" заявив голова ОВА Олексій Кулеба.

"Ми, як обласна військова адміністрація, готуємося до будь-якого розвитку подій, у тому числі й найскладнішого. Люди також повинні готуватися та розуміти, що у них мають бути запаси їжі та води. Повинні бути заряджені мобільні телефони. Якщо будуть пошкодження, які ми зможемо відновити за два тижні, то це свідчитиме про те, що нам два тижні потрібно протриматися. Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти і більше часу або, навпаки, менше", - заявив чиновник.

Також він зазначив, що Київська область зараз виступає своєрідним форпостом Києва – удари окупантів по області покликані позбавити світла й саму столицю. Однак при цьому окупанти забувають, що своїми ударами створюють гуманітарну кризу, аналогів якій "світ не бачив 70 років".

Кулеба визнав і що "ракетний обстріл енергетичної інфраструктури може призвести до того, що не буде опалення".

"Для такого випадку в Київській області є 750 стаціонарних пунктів обігріву. Ці пункти обладнані відповідними генераторами, там є їжа, певні запаси води. Тобто це укриття, яке дозволить бути в теплі та безпеці. ДСНС має також інфраструктуру мобільних пунктів обігріву", - заявив чиновник.

Нагадаємо, раніше єврокомісар заявила, що країни ЄС готові постачати Україні електроенергію.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті