Житель Черкас хотів заробити 40 тисяч гривень на обміні полоненими

Житель міста Черкаси хотів заробити 40 тисяч гривень на обміні полоненими, однак його затримали. Йому загрожує до восьми років в'язниці. Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

"За даними слідства, чоловік видавав себе за співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, щоб одержати від дружини військового ЗСУ неправомірну вигоду за включення її чоловіка в обмінний список військовополонених Збройних Сил України. За вплив на прийняття рішення уповноваженою особою Міністерства оборони України обвинувачений одержав 40 тис. грн", - йдеться у дописі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід –  УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті