Журналісти нагадали, що новий командувач ТрО Ігор Плахута керував Внутрішніми військами МВС під час розгону Майдану

Ігор Плахута, якого 11 лютого призначили командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ, керував Внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ під час розгону Майдану. Про це пише hromadske 11 лютого, нагадавши про свою публякацію від 10 грудня 2013 року.

Тоді вночі правоохоронці повністю зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану. 

Тодішній начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС генерал-майор Плахута заявив, що для розчищення вулиць, прилеглих до Адміністрації президента, залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону «Беркут».

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський призначив Ігоря Плахуту Командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави 11 лютого.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті