Жодні "кинджали" Москві не допоможуть: Зеленський відзначив успіхи Повітряних сил ЗСУ

За час повномасштабної війни українські льотчики здійснили понад 14 тис. бойових вильотів, воїни Повітряних сил збили понад 3,5 тис. літаків, гелікоптерів і ракет окупантів та ще понад 2 тис. ворожих ударних дронів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час заходів з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ 6 серпня.

«Я дякую всім вам, українські воїни, за кожну збиту російську ракету та кожен знищений дрон ворога», – сказав Глава держави.

Окремо президент відзначив важливий успіх Повітряних сил ЗСУ в знищенні російських гіперзвукових ракет «Кинджал», якими РФ довго намагалася залякувати не лише Україну, а і Європу та весь світ.

«Цей культ знищений назавжди. Наші воїни з усією очевидністю довели: якщо у захисників життя є козацький характер, є наші вітчизняні системи ППО, є ППО наших партнерів, то в терористів немає жодного шансу. Жодні «кинджали» Москві не допоможуть», – наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави заявив, що Україна щоденно працює над тим, щоб створити надійний повітряний щит для нашої країни, який зможе стати основою повітряного щита для всієї Європи.

«І вже тільки питання часу, коли в українському небі будуть F-16, які дадуть іще більше сили нашому захисту. Українські Повітряні сили вже стали наймогутнішими за всі роки існування, а стануть іще потужнішими», – додав він.

Водночас, як акцентував Президент, будь-яка техніка чогось варта лише в руках відважних, гідних і професійних воїнів, якими є військовослужбовці Повітряних сил. За словами Володимира Зеленського, з початку російської агресії 42 захисникам українського неба присвоєно звання Героя України, 26 із них – посмертно. Державними нагородами відзначені 3198 воїнів ПС ЗСУ, із них 280 – посмертно.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців Повітряних сил, які віддали свої життя за Україну.

Крім того, президент вручив воїнам Повітряних сил державні нагороди.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті