Жертвами перестрілки у Нагірному Карабаху стали 5 людей

Між військовими Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабаху 5 березня сталася стрілянина, жертвами якої стали 5 людей. Про це повідомляє "Голос Америки".

Військове відомство Азербайджану заявило, що інцидент мав місце, коли азербайджанські військовослужбовці зупинили колону, яка пересувалася без дозволу, за підозрою у транспортуванні зброї. Як повідомляється, внаслідок перестрілки загинули двоє азербайджанських військових.

У МЗС Вірменії повідомили про вбивство трьох представників МВС самопроголошеної Нагірно-Карабахської республіки. У відомстві назвали абсурдними звинувачення у транспортуванні зброї, наголосивши, що у військових, які складали колону, були документи і лише табельна зброя.

У повідомленні нагадується, що міжнародне співтовариство визнає Нагірний Карабах частиною Азербайджану. Більшість його мешканців – етнічні вірмени. У 1990-ті роки Баку втратив контроль над значною частиною регіону. У 2020 році Азербайджану вдалося відвоювати частину території Нагірного Карабаху, після чого Баку та Єреван підписали угоду про припинення бойових дій. У регіоні зберігається напруженість.

Як повідомлялося, у Нагірному Карабаху сталася стрілянина між вірменською поліцією та військовими з Азербайджану.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті