Згадали навіть Третій Рейх: у Центрі протидії дезінформації розповіли про російські фейки щодо влучання в ДніпроГЕС

Росіяни почали ширити фейки щодо ДніпроГЕС ще до того, як обстріляли її ракетами 22 березня. Про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД) РНБО в Телеграм 22 березня.

"Центр протидії дезінформації РНБО відслідковує російську інформкампанію довкола ракетного удару по ДніпроГЕС. Ще до удару по ДніпроГЕС російські пропагандистські пабліки розпочали поширювати інформацію щодо буцімто підготовки до підриву дамби українськими спецслужбами. Мовляв, українці самі збираються підірвати дамбу під час весняної повені, щоб кількість жертв з-поміж цивільного населення була якомога більшою", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що зараз ворог продовжує спроби посіяти паніку фейками про прорив дамби. Цей ефект намагаються підсилити публікацією матеріалів щодо підриву дамби ДніпроГЕС Червоною армією та армією Третього Рейху під час відступу із Запоріжжя в роки Другої світової, що призвело до дуже великих жертв з-поміж мирного населення.

"Нині загрози прориву дамби ДніпроГЕС немає. Довіряйте тільки верифікованим джерелам інформації", - наголошує ЦПД.

Раніше повідомлялось, що на найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі - триває пожежа через російський ракетний удар.

Раніше також повідомлялось, що у Дніпровську ГЕС у Запоріжжі поцілили 8 ракет, ураження дуже значні, об'єкт виведений із ладу.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті