Згадали навіть Третій Рейх: у Центрі протидії дезінформації розповіли про російські фейки щодо влучання в ДніпроГЕС

Росіяни почали ширити фейки щодо ДніпроГЕС ще до того, як обстріляли її ракетами 22 березня. Про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД) РНБО в Телеграм 22 березня.

"Центр протидії дезінформації РНБО відслідковує російську інформкампанію довкола ракетного удару по ДніпроГЕС. Ще до удару по ДніпроГЕС російські пропагандистські пабліки розпочали поширювати інформацію щодо буцімто підготовки до підриву дамби українськими спецслужбами. Мовляв, українці самі збираються підірвати дамбу під час весняної повені, щоб кількість жертв з-поміж цивільного населення була якомога більшою", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що зараз ворог продовжує спроби посіяти паніку фейками про прорив дамби. Цей ефект намагаються підсилити публікацією матеріалів щодо підриву дамби ДніпроГЕС Червоною армією та армією Третього Рейху під час відступу із Запоріжжя в роки Другої світової, що призвело до дуже великих жертв з-поміж мирного населення.

"Нині загрози прориву дамби ДніпроГЕС немає. Довіряйте тільки верифікованим джерелам інформації", - наголошує ЦПД.

Раніше повідомлялось, що на найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі - триває пожежа через російський ракетний удар.

Раніше також повідомлялось, що у Дніпровську ГЕС у Запоріжжі поцілили 8 ракет, ураження дуже значні, об'єкт виведений із ладу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті