Зеленський змінив процедуру присвоєння звання "Герой України"

Президент Володимир Зеленський змінив процедуру присвоєння звання "Герой України". Про це 12 повідомляють на сайті Офісу президента.

"Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захиснику звання Герой України свідчить про те, що це питання потребує впорядкування. Тому було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган - експертну групу", - заявив глава держави.

Згідно з указом президента №274/2023, при Комісії державних нагород та геральдики при президентові утворюється експертна група, яка здійснюватиме попередній розгляд подань про присвоєння звання Герой України. Її планується сформувати з представників Міноборони, апарату головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, командувань видів і родів військ, командувань оперативно-стратегічних угруповань військ, МВС, Нацгвардії, ДПСУ, ДСНС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держспецзв'язку, УДО та ОП.

Підготовкою матеріалів на засідання Комісії та організаційне забезпечення її діяльності, робочих, експертних груп Комісії займатиметься Департамент з питань громадянства, помилування, державних нагород ОП. У випадках, коли статутами та положеннями про державні нагороди передбачено попередній розгляд подань про нагородження держнагородами експертними групами Комісії, матеріали вносяться на розгляд Комісії разом із висновком відповідної експертної групи.

"Кожен і кожна з наших героїв, хто самовіддано боронив Україну від російських загарбників, хто визволяв нашу землю від окупанта і пожертвував заради нашої свободи своїм здоров'ям чи життям, має бути гідно відзначений. Ми повинні знати імена всіх наших героїв", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський відзначив ще 266 захисників і захисниць України на напрямках Донеччини державними нагородами.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті