Зеленський змінив процедуру присвоєння звання "Герой України"

Президент Володимир Зеленський змінив процедуру присвоєння звання "Герой України". Про це 12 повідомляють на сайті Офісу президента.

"Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захиснику звання Герой України свідчить про те, що це питання потребує впорядкування. Тому було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган - експертну групу", - заявив глава держави.

Згідно з указом президента №274/2023, при Комісії державних нагород та геральдики при президентові утворюється експертна група, яка здійснюватиме попередній розгляд подань про присвоєння звання Герой України. Її планується сформувати з представників Міноборони, апарату головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, командувань видів і родів військ, командувань оперативно-стратегічних угруповань військ, МВС, Нацгвардії, ДПСУ, ДСНС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держспецзв'язку, УДО та ОП.

Підготовкою матеріалів на засідання Комісії та організаційне забезпечення її діяльності, робочих, експертних груп Комісії займатиметься Департамент з питань громадянства, помилування, державних нагород ОП. У випадках, коли статутами та положеннями про державні нагороди передбачено попередній розгляд подань про нагородження держнагородами експертними групами Комісії, матеріали вносяться на розгляд Комісії разом із висновком відповідної експертної групи.

"Кожен і кожна з наших героїв, хто самовіддано боронив Україну від російських загарбників, хто визволяв нашу землю від окупанта і пожертвував заради нашої свободи своїм здоров'ям чи життям, має бути гідно відзначений. Ми повинні знати імена всіх наших героїв", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський відзначив ще 266 захисників і захисниць України на напрямках Донеччини державними нагородами.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті