Зеленський заявив, що знає, як відповідати на намір окупантів відтягнути сили ЗСУ на північ

Президент України Володимир Зеленський 23 травня провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача: серед основних тем - ситуація на фронті. Про це Зеленський повідомив у Телеграм.

Вказано, що Зеленський заслухав доповідь Головкома ЗСУ Олександра Сирського, який раніше був на Харківщині та керував обороною регіону. Сирський розповів про ситуацію на Харківському напрямку та на Донбасі.

"Намір окупантів зрозумілий: відтягнути наші сили на північ, щоб просунутися на сході. Знаємо, як відповідати", - наголосив Зеленський. 

Також щодо забезпечення військових усім необхідним доповідав міністр оборони Рустем Умєров. Він відзвітував про графіки надходження зброї з уже оголошених та очікуваних пакетів допомоги від партнерів України. У онлайн-режимі доповідав голова ДПСУ Сергій Дейнека, який наразі працює у прикордонних регіонах - Чернігівщині, Сумщині, Харківщині. 

"Доповіді розвідок: начальник ГУР МО Кирило Буданов, голова СЗР Олег Іващенко. Окрім планів РФ на полі бою розвідники отримали багато даних щодо стратегії зриву Саміту миру. Це стало головним завданням російської дипломатії та зовнішньої розвідки на найближчий час", - додав Зеленський. 

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни повністю зав'язли у вуличних боях у Вовчанську на Харківщині

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті