Зеленський заявив про необхідність переваги в артилерії для відновлення контрнаступу

ЗСУ зможуть знову наступати, коли перевага окупантів в артилерії значно зменшиться. Про це глава держави заявив під час своєї пресконференції на форумі "Україна. Рік 2024", який проходить у Києві сьогодні, 25 лютого.

Він заявив, що інтенсивність застосування артилерії з боку росіян наприкінці минулого року і на початку цього була 1 до 12, а зараз перевага ворога зменшилася, але все ще суттєва - 1 до 6,6. Потрібно хоча б 1 до 3, тоді ЗСУ зможуть знову наступати, наголосив Зеленський.

"Тиск росіян досить сильний, зокрема на Харківському напрямку Куп'янськ, але він і був сильним, інтенсивність застосування відповідної артилерії з боку росіян відповідної артилерії була десь (у співвідношенні) 1 до 12. Це було до кінця минулого року і на початку цього року. Зараз - 1 до 6,6. Це зменшення їхньої переваги в кількості, але тим не менш перевага суттєва, і нам треба прийти до тих моментів, коли в нас були відповідні операції, контрнаступальні дії, коли ми йшли 1 до 1,5, 1 до 3. Тоді ми зможемо відтіснити росіян. Поки не буде такої кількості, ми зможемо стояти або будемо втрачати по 100, 50 метрів. На жаль. Це для нас важливо, але стратегічно важливіше не втрачати людей", - зазначив глава держави.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті