Зеленський заборонив чиновникам залишати Україну для відпочинку

Президент Володимир Зеленський офіційно заборонив чиновникам виїжджати за кордон на відпочинок чи з іншими недержавними цілями. Про це Глава держави повідомив 23 січня у вечірньому зверненні.

"Хочуть відпочивати зараз – відпочиватимуть поза державною службою. За кордон їздити на відпочинок або з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться", - наголосив Зеленський.

Йдеться про рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо виїзду чиновників за кордон, яке Президент сьогодні затвердив. Це рішення стосується всіх посадових осіб центральної влади, різних інших рівнів місцевої влади, а також правоохоронців, народних обранців, прокурорів та всіх, хто має працювати на державу і в державі.

Зеленський додав, що протягом п'яти днів Кабмін має розробити такий порядок перетину кордону для посадових осіб, щоб єдиною підставою могло бути лише службове відрядження.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Президент України доручив створити резервний склад ЗСУ.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті