Зеленський вперше вручив бойові прапори бригаді тероборони Луганщини (ФОТО)

За заслуги на полі бою право на першочергове отримання прапорів було надано п’ятьом бригадам, серед яких і 111-та окрема бригада територіальної оборони (територіальна оборона Луганської області). Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у своєму Телеграм-каналі 27 серпня.

"Особовий склад бригади приймає безпосередню участь в обороні територій Луганської та Донецької областей з 24 лютого 2022 року, – сказано в повідомленні. – За цей час її військовослужбовці обороняли міста та селища Рубіжне, Воєводівка, Привілля, Золоте, Гірське, Новотошківське, Тошківка, Білогорівка, Шипилівка, Врубівка, Верхньокам’янське, Миколаївка, Лиман, Кремінна, Устинівка, Дружба, Володимирівка".

Уточнюється, що від імені бригади прапор отримав її командир - полковник Вячеслав Суханов, який керує бригадою з січня 2021 року.

Підкреслюється, що раніше за бойові заслуги його нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

"Згідно статуту, бойовий прапор є символом честі, доблесті та слави військової частини, – пише Гайдай. – Це почесний знак, що визначає особливості її бойового призначення, історії, заслуг і свідчить про належність військової частини до Збройних Сил України".

Раніше повідомлялось, що оборону Луганщини росіяни пробити не можуть, бої на околицях області тривають.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті