Зеленський вніс у Раду проєкт про звільнення Баканова – зараз голову СБУ усунули з посади

Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проєкт ухвали про звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України. Відповідний проєкт з’явився 18 липня на офіційному сайті парламенту.

Цей документ Рада отримала 18 липня, і його розглядом уже зайнялося керівництво парламенту. Зазначимо, що зараз рішенням президента Баканова тільки усунуто з посади.

Своєю чергою, нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк заявив, що звільнення Баканова Верховна Рада розгляне вже на найближчому пленарному засіданні. Це питання стане першим пунктом порядку денного парламенту.

Нагадаємо, що ухвала про відставку Баканова була опублікована напередодні. У своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський пояснив своє рішення та пов'язав його з масивом злочинів проти засад національної безпеки держави. Своєю чергою, в Офісі президента пояснили, що про звільнення Івана Баканова поки не йдеться.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті