Зеленський відзначив героїзм воїнів Луганського прикордонного загону

Президент України Володимир Зеленський відзначив стійкість бійців Луганського прикордонного загону у традиційному вечірньому зверненні 28 січня.

"Особливо сьогодні я хочу відзначити наших прикордонників, воїнов підрозилів прикордонної служби України, які не лише захищають наш державний кордон, але й на рівні зі всіма воюють на ріхних напрямках фронту. Воїни Луганського прикордонного загону – бригада "Помста" – сильні воїни, знову на передовій, Лиманський та Бахмутський напрямки. Особливо я вдячний за сміливість солдату Євгену Сердюку та за особисту ефективність – старшому сержанту Кирилу Чумаченку", - сказав голова держави. 

Зокрема, у повідомленні Луганського прикордонного загону зазначається, що солдат Євген Сердюк особисто очолив штурмову групу, якій вдалося відвоювати позиції та закріпитися на них. Також Євген знайшов пораненого побратима, надав допомогу та зміг його евакуювати. Зазначимо, що Євген Сердюк мобілізований пів року тому, за фахом вчитель та раніше працював у школі.

Також старший сержант Кирило Чумаченко відзначився ефективністю у знищенні ворога під час бойових дій. Кілька днів тому він самотужки ліквідував кількох окупантів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті