Зеленський відреагував на заклики переходити до оборони на фронті

Ситуація на фронті в Україні не кризова, але у зимовий період як наступальні, так і оборонні операції сповільнюються, тому важливо стримати окупантів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з учасниками Саміту країн Північної Європи, повідомляє РБК-Україна

Глава держави відреагував на статтю NYT про те, що Україні нібито варто переходити до оборони замість наступу.

"Щодо заяви генералів США, деяких осіб, я вам скажу так - у будь-якому випадку це не про кризу, це про зиму, і взимку завжди уповільнюються операції: контрнаступальні чи оборонні. Тому я думаю, що цей сигнал пов'язаний саме з цим", - сказав президент України.

Зеленський заявив, що росіяни не досягли ніяких перемог не фронті цього року. Окупаційні війська, як і минулого року, зосереджуються на сході України. За словами президента, найголовніше для України зараз - стримати загарбників.

"Взимку все уповільнюється через багато причин, ми говоримо про оборону саме сходу держави, тому що більшість військ РФ зосереджена там. Вони спробували там дуже багато разів, де минулого року було розбито угруповування "вагнерівців". Тепер вони відіслали туди велику кількість своїх військ. Ми говоримо про сотні тисяч військових. Тому найголовніше там стримувати і знищувати їх", - наголосив він.

Зеленський додав, що Україна досягла успіху на морі, завдяки чому вдалося зняти російську блокаду.

"Що стосується перемоги - всі говорять про великий успіх на морі, який дійсно був. Розблоковано Чорне море, витіснено флот РФ з Чорного моря і це успіх. Треба готуватися до наступних операцій", - заявив президент.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не готова поступатися своїми територіями в обмін на припинення війни з росією.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті