Зеленський відреагував на слова Трампа про швидке закінчення війни в Україні

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи слова американського експрезидента Дональда Трампа, який балотується на вибори, про те, що він швидко завершить війну в Україні, поставив зустрічне запитання, зокрема, що робитиме Трамп, якщо президент Росії після України не зупиниться. Про це голова держави сказав на зустрічі з Міжнародною медіарадою в Давосі, - пише "Інтерфакс.Україна".

"Дональд Трамп сказав: "я можу призупинити війну, я сяду з Путіним і Зеленським за стіл"... Я не бачив цього відео, але я так розумію, що була якась конференція, і він сказав, що, якщо Путін не зупиниться, то він (Трамп - прім.) передасть більше озброєння Україні. Якщо ж Україна не зупиниться, то забере якісь запаси", - сказав Зеленський.

За його словами, питання полягає в такому: "навіть якщо Трамп нас не підтримує, уявімо, що ми не погодимося віддати наші території, тоді Дональд Трамп припинить допомогу нам і Путін, скажімо, окупує нас через певний період".

"Тоді запитання, що робитиме Трамп після цього, якщо після України Росія окупує країну НАТО?", - запитав президент.

"Тобто, він вирішив, що, якщо не заморожувати конфлікт, якщо дозволити Путіну зайти повністю в Україну, тоді він зупиниться. Але Путін не зупиниться. То що робитиме Дональд Трамп у США після цього? Тому що в такому разі це означає, що Європа програла і втратила найбільшу і найпотужнішу армію в Європі, тому що вона втратила Україну", - резюмував Зеленський.

Раніше Зеленський пропонував Трампу надати свій конкретний "мирний план" щодо України, якщо той у нього є. Зеленський також наголошував, що Україна не готова віддавати свої території.

Як повідомлялося, російський диктатор Путін назвав "придурками" українську владу за відмову від переговорів і заявив, що Росія не збирається відмовлятися від "завоювань".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті