Зеленський: Україна розробила план нового контрнаступу

Україна розробила план нового контрнаступу. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю BILD.

"Президент України дав інтерв'ю в Харкові заступнику головного редактора BILD Паулю Ронцхаймеру. Публікуємо основні тези Володимира Зеленського", - пише ТГК BILD.

"Так, у нас є план контрнаступу, - сказав Зеленський. - Ми обов'язково переможемо. У нас немає альтернативи. Але я не можу обіцяти цього і назвати дату". За його словами, для цього ЗСУ потрібна зброя, зокрема зі США. "Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але в об'єднаного Заходу є сучасні системи озброєнь. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей. Справа в якості зброї".

Також Зеленський відповів на запитання про можливі переговори.

"Тут ми маємо справу з Путіним. Усе, що він говорив досі, - після цього він чинив по-іншому. Ми не можемо йому довіряти. <...> Можна домовитися про все, але питання в тому, чи буде він цього дотримуватися", - сказав глава держави.

За словами Зеленського, Путін використовує заморозку війни лише для підготовки до нового нападу. "Звичайно, деякі будуть щасливі. Світ скаже: "Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не літають". Але це тільки доти, доки Росія не збільшить виробництво і запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася на початку", - сказав він.

Також президент прокоментував ситуацію в Харкові.

"Путін, звичайно, хотів захопити Харків, тому що для нього це великий символ. Харків - одна зі столиць України, у нього велике символічне значення. <...> Ми робимо все можливе, щоб цього не сталося. <...> Путін розуміє тільки силу. Він відчуває, як тварина: якщо ти не можеш захистити себе, він зруйнує ще більше. Його бажання - захопити всю Україну. <...> Він знищить усе. Він уб'є багато людей. Більшість людей не втечуть, тому він уб'є багатьох із них. Як це буде? Крові буде багато. Буде багато жертв, багато втрат. Ми говоримо про сотні тисяч", - зазначив Зеленський.

Він також відповів на запитання про ракети Taurus.

"У наших партнерів є певна зброя, яка потрібна нам сьогодні, щоб вижити. Вона потрібна Україні, щоб вижити, і я просто не розумію, чому ми не отримуємо цю зброю. <...> Наскільки я розумію, канцлерка каже, що Німеччина не ядерна держава і що це найсильніша зброя в Німеччини", - сказав Зеленський.

Він погодився з тим, що Олаф Шольц боїться ядерних загроз РФ. "Але я не думаю, що це захистить світ від ядерної загрози з боку Росії", - сказав президент України.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті