Зеленський: Україна має план у війні і цього року спробує показати результат

Україна має план у війні, попри труднощі під час контрнаступу,  і цього року спробує показати результат. Про це заявив президент Володимир Зеленський, виступаючи онлайн на конференції Reuters Next у Нью-Йорку в середу, 8 листопада пише DW.ua.

"Цього року постараємося показати результат. Нам не потрібно дивувати всіх у світі, нам це потрібно для себе", - сказав він.

При цьому Зеленський вказав на затримки у постачанні зброї від партнерів як фактор повільного контрнаступу Збройних сил України (ЗСУ).

"Ви розумієте, що є так багато поганих сюрпризів. Криза в якомусь парламенті чи Конгресі. Рішення ухвалюються трохи повільно. Наші солдати прийшли на Південь і побачили багато мінних полей, ми чекали боєприпасів сім місяців", - зазначив він.

Президент висловив стурбованість певними голосами в Республіканській партії США, які закликають скоротити підтримку Україні, а також наголосив на невизначеності щодо підтримки України в разі обрання президентом США Дональда Трампа.

Крім того, Зеленський закликав світ не переключати увагу з України на Близький Схід.

"Я не хочу це порівнювати. Велика трагедія на Близькому Сході, звичайно, але це не можна порівнювати з повномасштабною війною. Я не намагаюся сказати, що щось важливіше, при всій повазі до всіх народів. Але ви повинні розуміти, що повномасштабна війна - це інша справа", - сказав він.

Аби закінчити війну, за словами Заленського, росія повинна вийти з території України.

"Чому, на вашу думку, країна у війні, країна, яка зазнала нападу, має бути готова до компромісу? Російські солдати мають піти на свою землю. Вони мають вийти. Це справжній спосіб зупинити війну", - наголосив він.

Після закінчення війни, на переконання Зеленського, Україна зможе забезпечити вільну від корупції післявоєнну відбудову. "Йде боротьба реформи зі старою системою. Звичайно, нам це потрібно, щоб стати членом Європейського Союзу, але ми це робимо для нас, нам це потрібно", - зазначив він.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті