Зеленський у відповідь на заяви республіканця Десантіса пообіцяв утримувати його на пенсії

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв фінансову допомогу губернатору Флориди Рону Десантісу після того, як він вийде на пенсію, і це буде подяка за допомогу українським пенсіонерам від США. Про це Зеленський заявив на  пресконференції для ЗМІ країн Балтії 11 січня.

Зеленський зазначив, що "Десантіс відмовився допомагати українським військовим із зарплатою, сказавши, що це питання України". Але нашій країні була потрібна бюджетна допомога.

"Десантіс ще молода людина, і, напевно, не розуміє, що таке підтримувати пенсіонерів під час війни", - додав президент.

За його словами, більше ніж 70% тих грошей, які Сполучені Штати виділили для України, залишилися в США. Бо вони замовляли зброю у американських підприємств.

"І ці гроші отримували там люди. І я думаю, що американські пенсіонери теж. А коли Десантіс стане пенсіонером, а ми переможемо у війні, я йому теж особисто допоможу фінансовою подякою за те, що США допомагали нашим пенсіонерам", - додав Зеленський.

Нагадаємо, губернатор шату Флорида Рон Десантіс розкритикував владу США за те, що "вона відправляє дуже багато грошей в Україну", бо на його думку, ці гроші "йдуть на пенсії та зарплати бюрократам".

Як повідомлялося, кандидат в президенти США Десантіс заявив, що він проти членства України в НАТО. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті