Зеленський у Туреччині відвідав корвет "Гетьман Іван Мазепа", який будують для України

Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту в Туреччину відвідав корвет «Гетьман Іван Мазепа», який будується для України на верфі неподалік Стамбула для Військово-морських сил ЗСУ.Про це повідомляє  Укрінформ.

Глава держави поінформував, що присвоїв другому корвету такого класу, який будується для ВМС ЗСУ, назву "Гетьман Іван Виговський".

"Вчора я підписав указ - сьогодні він буде опублікований - щодо нового нашого корвета, який обов'язково також з'явиться в наших територіальних водах, і це вже буде "Гетьман Іван Виговський". Я впевнений, що він також посилить наші Військово-морські сили", - сказав Зеленський.

Він подякував Президентові Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану за партнерство, а також оборонним компаніям Туреччини та України, "які роблять такий сильний результат для повернення миру в Україну".

Указ про присвоєння корвету класу Ada Військово-Морських сил Збройних сил України імені гетьмана Івана Виговського опубліковано на сайті глави держави.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Туреччини. Програма візиту включає відвідання корвета «Гетьман Іван Мазепа», який будується на верфі неподалік Стамбула для Військово-морський сил України. Будування корвета класу Ada для ВМС ЗСУ було розпочате у квітні 2021 року і відбувається відповідно до Стратегії розвитку ВМС ЗСУ до 2036 року.Планувалося, що у 2022 році перший корвет буде переправлено в Україну, де його добудують, і у 2024 році він мав увійти до складу ВМС ЗСУ. Але через повномасштабну війну відправка корвета була відтермінована. У 2023 році в Туреччині заклали ще один корвет типу Ada для ВМС ЗС України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті