Зеленський: РФ має відповідати за терор, а не головувати в Радбезі ООН

Президент України Володимир Зеленський розкритикував головування росії в Радбезі ООН. Про це він заявив у своєму вечірньому відеозверненні 1 квітня.

"Є новина абсурдна і деструктивна. Сьогодні росія почала головувати в Раді безпеки ООН. Учора російська армія вбила ще одну українську дитину – 5-місячного хлопчика з Авдіївки, – сказав Зеленський. – І при цьому росія головує в Раді безпеки ООН. Складно уявити що-небудь таке, щоб більше доводитиме повне банкрутство міжнародних інституцій".

За словами українського лідера, вже немає такого терору, який би не вчинила країна-агресор. І також не буде причин, щоб зупинити реформування глобальних інституцій, у тому числі Радбез ООН.

"Реформа, яка назріла, щоб держава-терорист і будь-яка інша держава, яка бажає стати терористом, не могла зруйнувати мир. Терористи повинні програти і відповідати за терор, а не головувати будь-де", – сказав Зеленський.

Уточнюється, що 1 квітня розпочалося головування росії в Раді безпеки ООН, яке триватиме місяць.

Раніше повідомлялось, що радник голови Офісу президента уккраїни Михайло Подоляк заявив: Головування росії у Радбезі ООН – це зґвалтування міжнародного права.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті