Зеленський про трагедію в Одесі: життя втрачаються, а в партнерів просто внутрішні політичні ігри чи суперечки - це неможливо зрозуміти

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "світ знає, що можна протиставити терору", проте "життя втрачаються, а в партнерів просто внутрішні політичні ігри чи суперечки, які обмежують наш захист, це неможливо зрозуміти". Про це, коментуючи нічний обстріл Одеси, він сказав у своєму вечірньому відеозверненні 2 березня.

"Увесь день в Одесі тривала рятувальна операція на місці влучання російського "шахеда". Зараз ДСНС, поліція та інші служби продовжують працювати - є інформація про людей під завалами. У таких атаках саме "шахедами" жодного військового сенсу немає і бути не може - це терор, який має на меті виключно знищення життів, виключно залякування людей", - сказав Зеленський.

За його словами, світ знає, що можна протиставити терору, світ має достатньо систем ППО, систем захисту від "шахедів" і ракет. І затягування з постачанням зброї для України, ППО для захисту наших людей призводить, на жаль, до таких втрат, до того, що перелік дітей, чиї життя забирає росія, постійно зростає.

"Україна не просила нічого більше, ніж треба, щоб захистити життя. А коли життя втрачаються, а в партнерів просто внутрішні політичні ігри чи суперечки, які обмежують наш захист, це неможливо зрозуміти", - підкреслив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що кількість загиблих в Одесі зросла: рятувальники деблокували тіла трьохмісячної дитини і її мами.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті