Зеленський підписав закон про націоналізацію системних банків в умовах воєнного стану

Закон про особливості виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану підписав президент Володимир Зеленський 26 жовтня. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

"Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо особливостей виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану, – сказано на сайті. – 26. 10. 2022 року повернуто з підписом Президента".

Як уточнюється в пояснювальній записці до законопроєкту, він передбачає оптимізацію чинної процедури виведення банку з ринку шляхом встановлення особливостей виведення з ринку системно важливого банку у разі втрати таким банком ліквідності протягом дії воєнного стану в Україні.

"Законопроєктом пропонується надати Державі в особі Міністерства фінансів України право за пропозицією Національного банку України брати участь у виведенні з ринку системно важливого банку щодо якого центральним банком було прийнято рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних з підстав, визначених частиною другою статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність", які настали під час здійсненої Російською Федерацією збройної агресії проти України", – сказано в пояснювальній записці.

Раніше повідомлялось, що Зеленський підписав закон про постановку жінок на військовий облік у добровільному порядку.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті