Зеленський під час візиту до Аргентини провів розмову з Макроном

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Аргентині, провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це голова держави повідомив у своєму Телеграм-каналі 10 грудня.

"Поінформував Еммануеля про розвиток подій на фронті й подякував йому за військову допомогу, яку надає Франція. Обговорили наші пріоритетні потреби й наступний французький оборонний пакет, який значно посилить вогневу міць України. Подякував за підготовку до прийому українських пілотів для другого етапу програми тренування на літаках F-16", - пише Зеленський.

Він також розповів про функціонування «зернового коридору», яким попри всі намагання росії вже перевезено 7,5 млн тонн вантажів. 

"Я також наголосив на важливості відкриття на саміті Євроради переговорів про вступ України до ЄС. Україна виконала всі необхідні рекомендації Єврокомісії. Рішення Європейської ради матиме значний вплив на мотивацію українського суспільства та армії.  У зв'язку з цим я високо ціную особисті зусилля Президента Макрона, спрямовані на забезпечення єдності ЄС", - підсумував президент.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський мав прибути в Буенос-Айрес рано вранці в неділю, 10 грудня, щоб узяти участь в інавгурації Хав'єра Мілея як нового президента Аргентини.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті