Зеленський оголосив про створення Альянсу в сфері озброєння та Оборонного фонду

Президент Володимир Зеленський під час Форуму оборонних індустрій 30 вересня оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій, а також заснування спеціального Оборонного фонду. Про це повідомляє Офіс Президента.

"Сьогодні на цьому Форумі ми оголосимо про створення Альянсу оборонних індустрій - альянсу, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права, безпеки. І я говорю не тільки про Україну, а про безпеку будь-якої нації у світі від будь-якої агресії", - сказав Президент.

За його словами, Україна розробила відповідну базову декларацію, як основу Альянсу. До неї можуть приєднатись виробники зброї та військової техніки з усього світу, які "поділяють намір дати реальний захист від агресій у ризикованих умовах сучасності".

"Сьогодні на старті цю декларацію вже підписало 13 визначних компаній, які готові разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу", - зазначив Зеленський.

Крім того, Глава держави оголосив про розробку спеціального економічного режиму для оборонно-промислового комплексу.

"Щоб дати всі можливості реалізувати свій потенціал кожній компанії, яка працює заради оборони в Україні та з Україною, або яка хоче прийти в Україну", - додав Зеленскький.

Також він наголосив, що в Україні буде заснований спеціальний оборонний фонд, який забезпечить додаткові ресурси, зокрема для розвитку воєнних виробництв та підтримки відповідної співпраці для створення нових воєнних об'єктів і програм, що потрібні для оборони й турботи про українських воїнів.  

"Ресурси фонду - це плюс до державних видатків на сферу оборони, виробництва та приватних інвестицій. Фонд буде наповнюватися за рахунок дивідендів від державних оборонних активів та коштом прибутку від продажу конфіскованих російських активів", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленський анонсував 30 вересня "важливі новини" для українських захисників та всієї України.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті