Зеленський звернувся до країн-союзників надати Україні зброю, яка зупинить російський реваншизм

Президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів Об'єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF) із закликом підтримати нашу країну саме зараз наданням тієї зброї, яка прискорить рух наших Сил оборони до перемоги. Про це він сказав у відеозверненні до союзників, - пише "Обозреватель".

За словами Зеленського, ППО, зброї та перемоги для України просять навіть наші діти у листах до святого Миколая.

"Бо наша перемога – це буде і перемога кожного з вас, це перемога Європи, на яку ми все одно очікуємо", – зазначив Зеленський.

"Зима зараз – це вирішальний час. Час, коли можна ухвалити рішення, результати якого вже навесні дозволять окреслити відновлення нашої територіальної цілісності та гарантування того, що російський реваншизм ніколи більше не подолає кордон України, а отже Європи", – наголосив український лідер.

Так, звертаючись безпосередньо до прем'єр-міністра Великобританії, президент закликав надати Україні системи ППО та допомогти прискорити відповідні рішення партнерів. Прем'єр-міністра Норвегії він попросив збільшити постачання нашій державі комплексів Nasams та ракет до них.

Далі політик звернувся до міністра оборони Нідерландів із проханням надати Україні сучасну бронетехніку, насамперед танки.

"Прошу також продовжити нашу співпрацю щодо танків радянського зразка – необхідних снарядів, а також комплексів "Гарпун" та артилерійських систем", – додав Зеленський.

Прем'єр-міністра Швеції президент попросив допомогти "збити артилерійське марнославство" росіян і надати нам системи Archer, а також зенітно-ракетні комплекси RBS-98 та літаки Gripen для захисту неба.

"Пан Президент Литви! Прошу наступного року продовжити нашу з вами співпрацю. Потребуємо і "Насамсів", і "Стінгерів"", - продовжив Зеленський.

Також лідер нашої держави звернувся до віце-прем'єра Данії щодо систем "Цезар" та президента Фінляндії – щодо 122-х та 152-х калібрів, засобів РЕБ, протидії безпілотникам, комплексам MLRS, які вкрай потрібні нашим військовим.

Як повідомлялося, JEF об'єднує десять країн-однодумців, які поділяють відданість демократії, правам людини та верховенству закону, а також довгу історію спільних військових операцій.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті