Зеленський обговорив з еміром Кувейту та королем Бахрейну "Формулу миру" та російський терор

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з еміром Кувейту шейхом Мешалем аль-Ахмадом аль-Джабером ас-Сабахом та з королем Бахрейну Хамадом бін Ісою аль-Халіфою. Про це повідомляє пресслужба глави української держави.

Як повідомляється, Зеленський поінформував співрозмовників про протидію ракетному терору, який росія відновила під час новорічних свят. 

"Сторони обговорили перспективи співпраці в енергетичному та аграрному секторах. Володимир Зеленський наголосив, що Україна забезпечує свободу судноплавства в Чорному морі й завдяки цьому залишається гарантом світової продовольчої стабільності, а також докладає максимальних зусиль для відновлення справедливого миру", - йдеться в повідомленні.

"Ми активно працюємо над наступними кроками щодо реалізації Формули миру. Голос і позиція країн Затоки в цьому важливі", - зазначив глава держави.

Зазначається, що сторони обговорили питання двосторонньої взаємодії, глобальну продовольчу безпеку та підтримку української Формули миру.

Окрім цього, Зеленський поінформував короля Бахрейну, з яким провів першу в історії двосторонніх відносин телефонну розмову, про заходи, яких вживає Україна для підтримки безперешкодного експорту зерна Чорним морем і в такий спосіб забезпечення глобальної продовольчої стабільності.

Зеленський також запросив короля Бахрейну та еміра Кувейту на наступну зустріч радників з національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації Української формули миру, яка відбудеться в Давосі, а також взяти участь у підготовці майбутнього Глобального саміту миру.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті