Зеленський на зустрічі з прем’єр-міністром Ісландії запросив бізнес інвестувати у «зелену» енергетику

Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Ісландії відновлення України та запросив ісландський бізнес уже зараз інвестувати у відповідні проекти «зеленої» енергетики. Про це голова держави написав у своєму телеграм-каналі 14 березня.

"З перших днів повномасштабної російської агресії Рейк’явік активно підтримує Україну. Сьогодні зустрівся з Прем’єр-міністром Ісландії Катрін Якобсдоттір", - написав Зеленський . 

Він зазначив, що підтримка України всіма партнерами і союзниками у нашій боротьбі із загарбником дуже важлива.

"Під час зустрічі обговорили роботу з притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини, скоєні в Україні. Розглянули імплементацію української формули миру. Також обговорили хід та перспективи відбудови України. Акцентував на перспективах використання досвіду Ісландії у сфері «зеленої» енергетики та запросив ісландський бізнес уже зараз інвестувати у відповідні проекти в нашій державі", - повідомив голова держави, додавши слова подіки уряду і народу, всім ісландцям за підтримку.

"Ми цінуємо, що Ісландія допомагає нам політично, фінансово, на гуманітарному та інших напрямках", - зазначив президент.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті