Зеленський на зустрічі з Ердоганом: "росія повинна вивести свої війська з ЗАЕС негайно"

Армія РФ повинна вивести свої війська з Запорізької атомної електростанції негайно. Про це заявив у Львові 18 серпня Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє пресслужба Зеленського.

Глава Української держави відзначив важливість візиту Ердогана: «Це вагомий меседж підтримки з боку такої потужної країни, як Туреччина».

Зеленський висловив подяку Турецькій Республіці за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Під час зустрічі було наголошено на зацікавленості в тому, щоб Туреччина й надалі залишалася надійним партнером України. Лідери обговорили весь комплекс двосторонніх відносин і погодилися, що подальше розширення співпраці між державами посилить обидві сторони.

Лідери обговорили ситуацію навколо Запорізької АЕС і ядерний шантаж з боку РФ, дії якої загрожують катастрофою і Україні, і всьому світу. Володимир Зеленський наголосив, що російський ядерний шантаж на Запорізькій АЕС є одним із найбільших ризиків, які створила війна Росії проти України.

За словами Глави Української держави, місією та обов’язком кожної країни має бути жорстка й послідовна реакція на будь-які прояви ядерного шантажу з метою його зупинення.

«Росія повинна вивести свої війська зі станції негайно», – наголосив Президент України.
Президенти дали позитивну оцінку реалізації зернової експортної ініціативи. Володимир Зеленський відзначив провідну роль Туреччини й особисто Реджепа Таїпа Ердогана в тому, що ця ініціатива була започаткована та реалізовується. Глава Української держави зазначив, що вона допомагає подоланню глобальної продовольчої кризи.

Лідери обговорили можливість удосконалення ініціативи, посилення безпеки її реалізації, збільшення обсягів відповідного експорту.

Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган також розглянули питання масштабного викрадення росією зерна на тимчасово окупованій території України. Зокрема, було вказано на те, що окупанти привласнили майже 0,5 млн тонн збіжжя. Лідери погодилися, що будь-яка торгівля краденим є неприпустимою.

«Намагання Росії продати крадене мають бути зупинені», – акцентував Володимир Зеленський.

Крім того, лідери торкнулися питань оборонної взаємодії, обговорили перспективи співпраці в цьому напрямку.

Володимир Зеленський висловив сподівання на участь Президента Туреччини у другому саміті Кримської платформи.

Президент України подякував від себе особисто та від своєї дружини Олени першій леді Туреччини за участь у київському Саміті перших леді та джентльменів, який відбувся нещодавно.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті