Зеленський на саміті «Україна – Південно-Східна Європа» в Тирані провів низку зустрічей з главами країн

Президент Володимир Зеленський на полях саміту "Україна – Південно-Східна Європа", що відбувся в столиці Албанії 28 лютого, провів декілька зустрічей з главами країн. Про це повідомили в Офісі президента.

Зокрема, Зеленський зустрівся з президентом Чорногорії Яковом Мілатовичем.

"Глава держави подякував Чорногорії за прихисток українців, які були змушені залишити домівки через повномасштабне російське вторгнення. Сторони обговорили лікування та реабілітацію українських військових у Чорногорії", - йдеться у повідомленні.

Також Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Республіки Північна Македонія Стево Пендаровським.

"Глава держави високо оцінив підтримку України з боку Північної Македонії на політичному рівні. Володимир Зеленський подякував співрозмовнику за чітку позицію щодо майбутнього членства нашої держави в НАТО, яка була засвідчена у Спільній декларації щодо євроатлантичної інтеграції України", - повідомили в ОПУ.

 
Крім того, президент провів зустріч із Президенткою Республіки Молдова Маєю Санду.

"Глави держав обговорили нещодавні події у Придністровському регіоні Молдови, намагання Росії дестабілізувати там ситуацію та дієві інструменти протистояння впливу країни-агресора", - зазначається у повідомленні.

Також на саміті у Тирані Зеленський провів зустріч із Президентом Республіки Сербія Александром Вучичем. Глава держави подякував співрозмовнику за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

"Президент висловив вдячність за гуманітарну та фінансову допомогу, а також за надання прихистку українським громадянам, які виїхали до Сербії через російську агресію. Володимир Зеленський відзначив важливість участі Сербії в реалізації Української формули миру. Глави держав скоординували подальші контакти з метою підтримки Української формули миру якнайбільшою кількістю країн. Президент України поінформував Президента Сербії про ситуацію на полі бою. Сторони обговорили безпекові та політичні виклики в регіоні Східної Європи", - повідомляють у Офісі глави держави.

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті