Зеленський може приїхати до Німеччини у травні – Bild

Президент України Володимир Зеленський може у травні відвідати Німеччину, де йому планують вручити премію Карла Великого. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Як пише видання, під час цьогорічної церемонії канцлер Німеччини Олаф Шольц збирається виголосити похвальну промову про українців та президента Володимира Зеленського.

Очікується, що Зеленський приїде до німецького Аахена особисто.

Це був би його перший офіційний візит до Німеччини з початку повномасштабного вторгнення РФ. Проте, якщо українські війська розпочнуть контрнаступ, Зеленський виступить у відеоформаті.

Премія Карла Великого вручається за внесок в об'єднання Європи. Цього року премією вирішили нагородити український народ та Володимира Зеленського.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський під час переговорів у Варшаві домовився про надання Україні нового потужного оборонного пакета з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті