Зеленський і Сунак "скоординували позиції" напередодні Вільнюського саміту НАТО

Президент України Володимир Зеленський 19 червня провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Про це повідомляє сайт Президента.

Зазначається, що Зеленський докладно розповів Сунаку про перебіг бойових дій. Співрозмовники обговорили оборонні потреби України, подальшу співпрацю щодо розширення спроможностей української армії на полі бою, зокрема завдяки далекобійній зброї.

Президент подякував Ріші Сунаку за організацію конференції з відновлення України, яка відбудеться в Лондоні 21–22 червня, та за лідерську роль Великої Британії в консолідації міжнародної підтримки нашої держави.

Сторони скоординували позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО. Володимир Зеленський наголосив на важливості надання Україні конкретних перспектив членства в Альянсі. Також було обговорено кроки з реалізації української формули миру та підготовки гарантій безпеки для нашої держави.

Володимир Зеленський розповів про нарощування росією виробництва ракет із використанням західних компонентів і наголосив на необхідності посилення санкційного тиску, - зазначається у повідомленні.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті