Зеленський анонсував саміт Формули миру у липні

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на робочій сесії саміту країн G7 та партнерів, анонсував перший саміт Формули миру. Про це повідомляє Офіс президента.

"Скоро - 500 днів повномасштабної війни, вже в липні це буде. І це символічний проміжок часу, хороший місяць, щоб зібрати саміт формули миру - саміт світової більшості. Саміт усіх, хто поважає чесність і хоче закінчити цю війну. Я запрошую вас приєднатися до спільних зусиль!", - сказав він.

За його словами, Україна розробила формулу миру таким чином, що кожен її пункт був підтриманий резолюціями ООН. Зеленський наголосив, що "кожен у світі може обрати собі той пункт, який здатен допомогти реалізувати".

Зеленський також звернув увагу, що метод мирних переговорів не працює з російським агресором: до 24 лютого 2022 року Україна провела понад 180 раундів переговорів з Росією щодо окупованого Донбасу і Криму, але ворог замість пошуку мирного рішення вирішив розв’язати повномасштабну війну.

"Зараз нічого не змінилось, окрім того, що ми, захищаючись, значно послабили Росію. Зараз вона відверто шукає заморозки війни. Не заради спокою, а заради того, щоб виграти трохи часу, наростити сили й ударити знову", - зазначив президент.

Як повідомлялося раніше, за словами Володимира Зеленського, українські військові залишаються в Бахмуті, росіяни не захопили місто.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті