Зеленська розповіла, коли запрацює потужна фабрика-кухня в Бучі

Потужну фабрику-кухню в Бучі планують запустити наприкінці серпня 2023 року. Про це повідомила Перша леді України Олена Зеленська в ефірі національного телемарафону, - повідомляє "Укрінформ".

"Два місяці тому ми запустили будівництво так званої фабрики-кухні в місті Буча разом з американським меценатом Говардом Баффетом, і це буде велике підприємство, яке буде готувати 10 тисяч порцій на день, і допоможе нагодувати три школи найближчих громад. Це цікавий проєкт, тому що можна контролювати і якість, і виконання робіт на одному підприємстві, а не шукати по школах. І я впевнена, що ми зможемо його масштабувати. Інші громади вже ним цікавляться. Дуже сподіваюся, що з 1 вересня ці школи почнуть харчуватися з цієї фабрики", - сказала Зеленська.

Вона зазначила, що Говард Баффет є великим патріотом України в цій ситуації, і він дійсно горить бажанням допомагати нашій країні.

"Коли у таких людей, з такими великими можливостями є таке бажання допомагати, то ми залюбки робимо спільні проєкти. Я вже в очікуванні, коли ми це запустимо вже наприкінці серпня", - додала перша леді України.

Як повідомлялося, у серпні цього року в Бучі на Київщині відбулась презентація проєкту нового підприємства – фабрики-кухні, де готуватимуть їжу для учнів у межах реформи шкільного харчування.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті