"Зелена кнопка - це наш шлях до Європейського Союзу": Рада проголосувала за посилення фінмоніторингу політично значущих осіб

Депутати ВР підтримали у другому читанні законопроект №9269д, яким посилюється фінансовий моніторинг PEP (політично значущих осіб). Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк 17 жовтня.

"За" проголосували 276 депутатів.

"Парламент підтримав №9269д про посилення фінансового моніторингу PEP (політично значущих осіб). В цілому", - пише Железняк.

"Головна новація: замість трьох років після посади, топ-посадовці (PEP) будуть фактично мати довічний статус РЕР. Але одночасно законопроектом посилюється відповідальність СПФ (наприклад, банків) за необґрунтовану відмову користувачам фінансових послуг", - пояснив нардеп.

Железняк також нагадав, що редакція затверджена до другого читання зараз відповідає стандартам AML/CFT та буде зарахована як виконання вимог МВФ. "Конкретно номер 14-ий structural benchmark, який мав бути виконаний до кінця вересня поточного року. Також це останній крок для початку перемовин про членство України у ЄС", - зазначив Железняк.

"P.S. Навіть було сигнальне голосування) Фраза: «Зелена кнопка - це наш шлях до Європейського Союзу» запамʼятається на довго", - підсумував нардеп.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що під час переговорів про вступ України до Європейського Союзу "найважчі" дискусії виникатимуть на питанні щодо сільського господарства.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті