Вже 12 країн долучились до танкової коаліції - Зеленський

Вже 12 країн долучились до танкової коаліції, щоб допомогти Україні. Про це сьогодні заявив президент України Володимир Зеленський 26 січня у вечірньому зверненні.

"Розширюємо нашу танкову коаліцію – є відповідне рішення Канади, я дякую за це. Вже 12 країн є в нашій танковій коаліції", - сказав він.

Він подякував всім, хто пришвидшує постачання Україні необхідних засобів оборони й хто готовий посилювати санкційний тиск на державу-терориста.

"Сьогодні завдяки наданим Україні системам ППО й завдяки професійності наших воїнів вдалося збити більшість російських ракет і «Шахедів». Це як мінімум сотні врятованих життів і десятки збережених об’єктів інфраструктури.

І я дякую нашим Повітряним силам, кожному й кожній, хто минулої ночі, вранці та вдень забезпечував захист України від ракет і дронів терористів.

А особливо хочу відзначити воїнів 96-ї Київської, 160-ї Одеської та 208-ї Херсонської зенітних ракетних бригад", - сказав голова держави.

Він зазначив, що ППО важко протидіяти балістичним ракетам, які запускають росіяни.

"Але, на жаль, лише засобами ППО складно забезпечити 100% захисту. Тим паче, коли терористи застосовують балістичні ракети.

Сьогодні були влучання ракет. На жаль, є поранені, є загиблі. Мої співчуття всім рідним і близьким...

На цей російський терор потрібні асиметричні відповіді. Потрібен новий рух наших сил на фронті. Потрібно забезпечити поразки наземних сил терористів", - заявив Зеленський.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті