Затриманий у справі "Львівського арсеналу" ексчиновник Міноборони вважає висунуту йому підозру "безглуздою"

Затриманий при спробі перетину кордону колишній очільник департаменту Міністерства оборони Олександр Лієв відкидає висунуті проти нього звинувачення у розкраданні майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів для ЗСУ. Про це він повідомив у Фейсбук 28 січня.

"Звинувачення відкидаю. Підозру вважаю безглуздою. Сьогодні мав відбути у відрядження до Словаччини з метою огляду машин розмінування, які мають бути доставлені в Україну в лютому місяці цього року, про які я вам так багато розповідав. В Україну планував повернутися до 5 лютого, щоб особисто взяти участь у нараді, яку планує провести мінекономіки з операторами гуманітарного розмінування. Тому ні про яку втечу з моєї країни не може йти мова, тим більше що я неодноразово виїжджав за кордон останній рік і завжди повертався", — написав Лієв. 

Нагадаємо, напередодні СБУ викрила чиновників Міноборони і менеджерів "Львівського арсеналу", які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів. Проводяться обшуки. 

Як повідомлялося, Міноборони повернуло майже 1,5 мільярда після розірвання збиткового контракту на боєприпаси. 

Також повідомлялося, що взято під варту ще трьох підозрюваних у справі щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ на майже 1 млрд грн.  

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті