Затримано інформатора РФ, який шпигував за позиціями Сил оборони у прифронтовій Миколаївщині

СБУ затримала інформатора РФ, який шпигував за позиціями Сил оборони на півдні України. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 26 травня.

"Служба безпеки викрила ще одного поплічника окупантів під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Миколаївщини, – сказано в повідомленні. – Зловмисником виявився мешканець обласного центру, якого російська спецслужба залучила до негласної співпраці на початку цього року".

Зазначається, що за вказівкою агресора він самостійно обходив територію міста і прилеглих околиць та приховано фіксував на камеру телефону об’єкти Сил оборони. Передусім ворога цікавили локації українських захисників, кількість особового складу та наявне озброєння.

Крім того, фігурант визначав координати ключових транспортних комунікацій, їхню "завантаженість" і можливе переміщення колон з боєприпасами.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для коригування повітряних ударів по українських об’єктах.

Підкреслюється, що співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання ним ворожого завдання.

За даними слідства, у поле зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність в одному із прокремлівських Телеграм-каналів, де писав антиукраїнські коментарі.

Під час обшуку у зловмисника виявлено комп’ютерну техніку та електронні носії інформації, які він використовував для зберігання і передачі розвідданих агресору. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала диверсанта ФСБ, який готував підрив залізничної колії під Авдіївкою.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті