Захищаючи Україну, загинув ще один доброволець із США

В Україні загинув 23-річний американський доброволець Скайлер Джеймс Грегг зі штату Вашингтон, який воював у складі Інтернаціонального легіону територіальної оборони. Про це повідомляє "Настоящее время" з посиланням на видання The Daily Beast.

Смерть військовослужбовця виданню підтвердили командир підрозділу, де служив Скайлер Грегг, та його батько.

Журналістам вдалося встановити, що доброволець загинув 29 жовтня на північному сході України: його підрозділ потрапив під артобстріл, кілька людей було поранено.

Про загибель Скайлера Грегга повідомила його тітка Мері Грегг-Мерфі. "Мій дорогий, хоробрий племінник Скайлер загинув, виконуючи свій обов'язок, допомагаючи своїм українським друзям у війні проти Росії", - написала вона у своєму Фейсбуці.

За інформацією видання, Скайлер Грегг приєднався до Інтернаціонального легіону тероборони у квітні. У червні його поранили в бою під Харковом і деякий час він проходив реабілітацію в одному з військових госпіталів, після чого повернувся на фронт.

Рішення виїхати воювати в Україну Скайлер Грегг, за даними видання, ухвалив після того, як побачив сюжет, у якому російський танк протаранив легковий автомобіль. Його батько Стів Грегг був проти того, щоб син вирушав на війну в Україну, але Скайлер поїхав спочатку до Польщі, а потім до Києва.

У повідомленні нагадується, що в середині жовтня на війні в Україні загинув американський ветеран, колишній піхотинець Дейн Партрідж зі штату Айдахо. 34-річний Партридж, який служив піхотинцем в Іраку з 2007 по 2009 роки, потрапив під танковий обстріл у районі Сєвєродонецька Луганської області 3 жовтня. Американець отримав тяжке поранення шиї, за його життя протягом тижня боролися військові медики у шпиталі у Запоріжжі.

У США немає офіційних публічних даних про кількість американців, що воюють в Україні, так само як і про загиблих на війні громадян країни. Дейн Партрідж став п'ятим із офіційно підтверджених загиблих американських добровольців, які воювали в міжнародному легіоні. Раніше повідомлялося про загибель ще чотирьох громадян США: Браян Янг та Люк Люцишин загинули у липні, Стівен Забельські – у травні та Віллі Кенсел – у квітні, - йдеться у повідомленні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті