Запорізька й Херсонська області зазнали масштабних обстрілів, є загиблий та поранені

Російські окупанти активно обстрілювали населені пункти Херсонської й Запорізької областей протягом минулої доби. Про це повідомили очільники ОВА областей в Телеграм 22 грудня.

"За минулу добу противник здійснив 117 обстрілів, випустивши 569 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, авіації та БПЛА, з них - 3 "Shahed". По місту Херсон ворог випустив 65 снарядів. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію одна людина загинула, ще двоє дістали поранення", - написав очільник Херсонської ОВА Олекандр Прокудін.

"Окупанти гатили по Запорізькій області з усіх видів озброєння: минулої доби війська рф завдали 181 удар по 26 населених пунктах", - повідомив керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко

Він зазначив, що 156 артобстрілів прийшлися по території Залізничного, Новоданилівки, Білогір'я, Малої Токмачки, Левадного, Темирівки, Лугівського, Кам'янського, Степового, Плавнів, П'ятихаток та інших міст і сіл на лінії вогню. Загарбники також здійснили ракетний удар по Запоріжжю, 3 РСЗВ-обстріли Гуляйполя та Оріхова, 17 БПЛА-атак по Гуляйполю, Новодарівці, Червоному, Чарівному, Малинівці Полтавці та Роботиному, а також гатили з авіації по Оріхову, Преображенці, Роботиному й Новоандріївці.

"Надійшло 6 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали",  - написав Малашко.

Раніше повідомлялось, що в КМВА розказали подробиці нічної атаки дронів на столицю.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті