Запахло гасом? Держдума замовила дослідження "для збереження громадянської єдності"

Апарат Державної думи РФ виділив 5 млн рублів для проведення досліджень для «збереження громадянської єдності та міжнаціональної згоди народів Росії». Такий тендер видання «Вёрстка» виявила на порталі держзакупівель, - повідомляє "Радіо Свобода".

Для обґрунтування актуальності таких досліджень Держдума вказує, що росія перебуває на «стадії радикальних трансформацій», але не уточнює, про які саме зміни мова йде. Також у документації йдеться, що Стратегію державної нацполітики необхідно оновити «з урахуванням нових викликів міжнаціональній згоді, які виникли у зв'язку із проведенням спеціальної військової операції із захисту Донбасу, а також подолання соціально-економічних наслідків санкційного тиску».

Для вирішення цієї проблеми виконавець контракту має розробити рекомендації щодо вдосконалення законодавчого регулювання державної політики.

Окремим пунктом у технічному завданні прописано, що у дослідженні необхідно врахувати «етнічні та релігійні аспекти» у роботі з особовим складом збройних сил, а також «інших військ, військових формувань та органів». Крім того, потрібно моніторити стан міжнаціональних відносин у військових колективах.

У повідомленні нагадується, що з початку вторгнення росії в Україну до мережі потрапили кілька випадків міжнаціональних конфліктів серед військових. Наприклад, у жовтні під Волгоградом поблизу навчального центру Міноборони РФ одного з мобілізованих поставили на коліна і змусили вибачатися за націоналістичні заклики до казахів.

У ході війни в Україні широкого поширення набули так звані «національні батальйони» у низці регіонів РФ, у тому числі в Татарстані, Туві, Бурятії та інших. А у Башкирії навіть з'явилися партизани, які шукають незалежності свого регіону від РФ.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті