Замглави Ради безпеки РФ про заяву МЗС Франції: "Мразь... Уроди"

Заступник голови Ради безпеки РФ (який також у минулому чотири роки обіймав посаду президента РФ) Дмитро Медведєв, який від початку війни став одним із найагресивніших її пропагандистів, назвав МЗС Франції словом, яке офіційне агентство РФ ТАСС делікатно називає "на межі цензурного", - пише ВВС/Руська служба.

"Мразь. [пропущене слово]. Виродки", - написав Медведєв у своєму телеграм-каналі. Пропущене слово містить корінь, який російське цензурне відомство (Роскомнадзор) відносить до нецензурних.

Хоча російська конституція забороняє цензуру, Путін, повернувшись на пост президента після медведєвської інтерлюдії, підписав закон, що забороняє обсценну лексику в засобах масової інформації. Роскомнадзор наказує ЗМІ маскувати подібні слова так, щоб їх неможливо було впізнати, і забороняє давати прямі посилання на сторінки, що містять матюки. ТАСС, однак, цитує Медведєва без купюр.

Агентство пише, що Медведєв реагував на коментар МЗС Франції "про легітимну оборону України, відповідаючи на запитання ТАСС щодо ставлення Парижа до дій Збройних сил України, які завдали удару забороненими касетними боєприпасами по мирних жителях Бєлгорода".

У коментарі йшлося: "Є держава-агресор, Росія, яка веде стратегію терору, навмисно завдаючи ударів по життєво важливій цивільній інфраструктурі, порушуючи міжнародне гуманітарне право, і держава, яка зазнала агресії, Україна, яка діє в ситуації легітимної оборони відповідно до статті 51 Статуту ООН".

Ані Україна, ані Росія не підписували Конвенцію щодо касетних боєприпасів, тому на них заборона цієї зброї не поширюється.

"Ми ніколи не любили французів. Типу жабники, воювали з нами", - написав Медведєв. Він додав ще одне, гомофобне слово, з відточкою і натяком, яке саме слово малося на увазі, але його державне агентство не процитувало.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Франції прокоментувало обстріл російського міста Бєлгород 30 грудня, який, як заявила Москва, здійснила Україна з використанням "касетних снарядів" і за "кураторства" США й Великої Британії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті