Заступник командира роти окупантів засуджений до 10 років за злочини в Україні

Одного з заступників командира роти окупаційних військ засудили до 10 років ув'язнення. Про це повідомляє офіс Генерального прокурора України.

Засудженим виявився уродженець міста Амвросієвка Донецької області. У липні 2021 року він уклав контракт із так званими Збройними Силам "ЛНР". До лав злочинного огрупування "2 армійський корпус ЗС "ЛНР" зловмисник увійшов одразу по закінченні вищого навчального закладу у Донецьку.

"Засуджений організовував роботу з підготовки підрозділу для збройного опору силам ООС: несення служби у добових нарядах та виїзд на лінію бойового зіткнення з українською армією, транспортування військової техніки до місця дислокації роти", - йдеться у повідомленні Офісу Генкпрокурора. 

У липні засуджений отримав поранення в ході боїв із бійцям ЗСУ, внаслідок чого був взятий у полон.

Суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України) та присудив до 10 років ув'язнення.

Як повідомлялося раніше, ще 4 бойовики "Л/ДНР" отримали від 10 до 15 років ув'язнення

   

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті