Залужний заявив, що ЗСУ потребує обмеженої кількості літаків

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що ЗСУ потребує обмеженої кількості літаків, а також зазначив, що на західному кордоні України чергує за кількістю вдвічі більше літаків, ніж використовує РФ. Про це головнокомандувач ЗСУ розповів у інтерв'ю The Washington Post.

Видання розповідає, що у командному пункті у Залужного є екран, який показує йому ситуацію у небі над нашою країною та зокрема - авіацію країн-членів НАТО на західному кордоні України. 

"Скажімо так, кількість літаків, які чергують біля наших західних кордонів, вдвічі перевищує кількість російських літаків, які руйнують наші позиції. Чому ми не можемо взяти хоча б третину звідти й перенести сюди?", - коментує Залужний.

Головнокомандувач також наголосив, що російські сучасні літаки, зокрема Су-35, мають кращу радіолокаційну та ракетну дальність, з якою старші українські літаки не можуть конкурувати. У результаті цього наземні війська "легко стають цілями".

Залужний наголошує, що Україна потребує обмеженої кількості літаків, проте "без них ніяк".

"Ніхто не говорить, що завтра ми повинні переозброїтися й отримати 120 літаків. Мені не потрібно 120 літаків. Я не збираюся погрожувати всьому світу. Було б достатньо дуже обмеженої кількості. Але вони потрібні. Бо іншого шляху немає. Тому що ворог використовує авіацію іншого покоління. Це все одно, що ми б зараз пішли в наступ з луками та стрілами", - пояснює він.

Залужний також зауважив, що доктрина сил НАТО подібна до російської, оскільки передбачає перевагу у повітрі перед початком наземних операцій глибокої дії.

"А Україна, переходячи до наступальних дій, якої доктрини має дотримуватися?" - зазначив головнокомандувач.

Нагадаємо, Зеленський провів засідання Ставки і доручив Залужному та Наєву зміцнити північний кордон України. 

 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті