Залужний: "У війні можна і потрібно вбивати ворога на його території"

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний в інтерв'ю газеті Washington Post нарікає, що не може боротися з росією, яка напала на Україну, на своїх умовах. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Західні союзники, побоюючись ескалації війни з росією, поставили умову про те, що надані ними ЗСУ ракети великої дальності та інші боєприпаси не можуть бути використані для нанесення ударів по російській території.

Тому, за словами Головкома ЗСУ, для ударів по російській території Україна використовує тільки зброю українського виробництва.

"Щоб врятувати свій народ, чому я маю питати в когось дозволу, що робити на ворожій території?", - каже Залужний у розмові з кореспондентом видання.

"Чомусь я маю думати, що мені там нічого не можна робити. Чому? Тому що Путін... застосує ядерну зброю? А дітям, які помирають, однаково", - підкреслює Залужний.

"Це наша проблема, і нам вирішувати, як убити цього ворога. У війні можна і потрібно вбивати на його території. Якщо наші партнери побояться застосувати свою зброю, ми будемо вбивати своєю", - сказав командувач української армії.

У повідомленні нагадується, що Україна раніше запевнила США, що не буде використовувати отриману від американців зброю для нанесення ударів по території росії.

"У нас є домовленості зі США, що ми не будемо використовувати зброю, яка надана нам Сполученими Штатами і партнерами, для ударів по території Російської Федерації. Але якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де перебуває ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень немає", - сказав із цього приводу міністр оборони Олексій Резніков.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті