Закупівлі снарядів для України: Латвія доєднається до ініціативи Чехії

Латвія долучиться до чеської ініціативи - закупівлі 800 тис. артилерійських боєприпасів для України. Про це заявив латвійський міністр оборони Андріс Спрудс, - пише Еспресо.

Він повідомив, що його країна приєднається до ініціативи президента Чехії Петра Павла щодо закупівлі 800 тис. артилерійських снарядів для України.

"Це критична здатність перемогти Росію, і ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну", - додав очільник МЗС.

Як повідомлялося, президент Франції Емманюель Макрон підтримав чеський план постачання 800 тисяч артилерійських снарядів в Україну з країн, що не входять до Європейського Союзу, аби допомогти їй протистояти повномасштабному вторгненню РФ.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті