Забрехалися: у Чечні обурилися російською версією про депортацію народів у підручниках з історії РФ

У росії в оновленому підручнику історії РФ для 10-11 класів перепишуть главу про депортацію репресованих народів. Про це в телеграм-каналі заявив голова парламенту Чечні Магомед Даудов, - повідомляє The Moscow Time.

Спочатку Даудов повідомив, що підручники вилучили з усіх шкіл республіки за вказівкою глави Чечні Рамзана Кадирова. Однак після того, як ЗМІ звернули на це увагу, інформацію про вилучення було видалено з тексту.

"Зазначу, що весь тираж підручника, про який я говорю, у нашій республіці за дорученням Рамзана Ахматовича [Кадирова] вилучено зі шкіл. Благо, у нашій країні недозволено ображати народи. Тим паче народи, чиї представники зробили неоціненний внесок у зміцнення державності та захист інтересів Батьківщини", - йшлося в початковому пості Даудова.

Автор підручника, Володимир Мединський, визнав, що главу, яка викликала обурення чеченської влади, було взято без змін із попередніх видань, і заявив про готовність внести корективи в цей розділ.

Російський конгрес народів Кавказу 20 вересня обурився 31 параграфом підручника, в якому йдеться про депортацію чеченців, інгушів, карачаївців, калмиків, балкарців та кримських татар у східні регіони СРСР у роки Великої Вітчизняної війни "на підставі фактів співпраці з окупантами".

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті